Bikingman Corsica – jag ska cykla långt!

Skärmavbild 2018-04-06 kl. 11.23.19

Det är så här tror jag, att med åldern så ska man ge sig på långa cykeldistanser för att det bara blir så.

För min del så slapp jag göra valet själv då det infann sig en möjlighet att prova på långdistanscykling med lite större motiv än bara cyklande för egen del. I mitt arbete som doktorand inom idrottsfysiologi öppnas det upp för lite roliga möjligheter att bredda projekten och få nya infallsvinklar för vad vi forskar på. Just fallet långdistanscykling bjuder på en ganska utmanande fysiologisk belastning där det händer en hel del i kroppen som vi inte har koll på när det kommer till muskelns respons till nutrition och träningsbelastning.

Filip Larsen och jag kommer vara med i årets, och också den första upplagan av Biking Man Corsica som är en del i en nystartad ultraserie som består av deltävlingar på olika kontinenter. Korsika-banan är tämligen kort med knappa 70 mils cykling men är relativt kuperad med knappa 13 000 höjdmeter. Tävlingsformatet är sprint vilket innebär att vi köttar på från start för att (solo) ta oss runt på kortast möjliga tid. Om man vill får man ta upp till fem dagar på sig och njuta av ön för att klara tidsgränsen. Jag har i ärlighetens namn ingen aning om hur lång tid det kommer ta eller hur jobbigt det blir. Syftet för vår del är heller inte att vinna tävlingen utan att få bra datainsamling. Men som vi riggar det hela kommer vi ha kontinuerlig datainsamling under tävlingen samt dagarna före och efter vilket öppnar upp för att vi kan fokusera på att cykla under själva tävlingstiden och verkligen bli trötta utöver det vanliga.

Här på bloggen blir det lite av en presentation av den personliga utmaningen i detta projekt och jag tänker skriva mer om det under kommande veckor. Det vi faktiskt gör i arbetssyfte, vilket är hela huvudpoängen med deltagandet får vara mindre publikt för stunden – men jag kan inte undkomma att detta är en personlig utmaning och någonting som är nytt för mig.

Då vi har fin kontakt med arrangören vet jag att det finns några tillgängliga platser kvar till tävlingen om någon är intresserad. Ordinarie anmälan är stängd men jag har anmälningskod för att fixa en sen anmälan – säg till bara om ni är intresserade. Jag tror att detta blir ett väldigt trevligt äventyr!

1 thought on “Bikingman Corsica – jag ska cykla långt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s