Mickes nya och bättre blogg

Jättelångt – lite från loppet och helgerna som varit

Annonser

Foto: Christer Schapiro

För två veckor sedan körde jag ett trevligt motionslopp i Roslagen. Jag har sneglat på loppet under senaste åren då det varit en löptävling som kompletterats med en cykeldag och jag alltid varit uppbokad det datumet. Men i år passade det och jag fick chansen att köra Jättelångt som är ett långlopp point to point Öregrund-Norrtälje.

Till skillnad från vanliga tävlingar så är alltid de här upplevelseloppen mer en upplevelse än tävling. Det bjöds på frukost och post race-mat på Åtellet men där mellan cyklades det. Vädret var (se bild) fint vid start i Öregrunds hamn och mulnade sakta på med lättare regn vid målgång. Det var fuktigt men inte överdrivet höstblött i markerna. Loppet är långt – 127 km för mig och 4 h 26 min vilket krävde dryga 4 W/kg NP (strava). Tyvärr missade jag lite med vätskan och körde allt på en liten flaska vilket var i minsta laget men annars flöt allt på fint förutom med navigeringen. Banan var sparsamt uppmarkerad och istället var det egen navigering med GPS som gällde vilket strulade en del då min garmin valde att inte alls hänga med i svängarna och hantera kartan. Resultatet var blank skärm och trög enhet som slukade batteri. Jag vet inte varför det blev så men det resulterade i lite osäkerhet och mindre felkörningar. Som tur var så var vi två som gjorde sällskap under större delen av loppet så det löste sig med det.

Banan var av det enklare slaget och kan klart bli bättre med mer stiginnehåll. Men det är ju så klart en avvägning mot längd och tävlingstid. Landskapet är ju vad det är i norra Roslagen med platt mark, mycket skog och glest befolkat. Svårt att hitta upptrampade flowiga stigar med utsikt då så klart. En trixigare bana hade också varit snudd på omöjlig att navigera själv efter och samtidigt behålla tävlingsflyt. Det ska bli spännande att se var arrangemanget utvecklas åt för håll. I år växlades det upp med antalet startande och förhoppningsvis kan Roslagen få ett etablerat långlopp med tävlingsstatus i framtiden?

Hur som helst så älskar jag de här arrangemangen med hög omvårdandestämning från arrangörens sida och en tävlingsform med lite annorlunda format.

Efter loppet sammanstrålade jag med lite andra cyklister från länet på Johan R’s sommarhus på Väddö och firade resten av helgen med härlig stämning och öl i bastun och dopp i poolen. Supertrevligt även om det var bistert väder på söndagen. Trevligt var också förra helgen med superväder och lite övernattning och god mat på Södertuna slott med Louise. Härligt med barnfri tid tillsammans och så fick jag cykla dit och bereda plats för fikat 🙂

När det gäller cykelcrossande så tar jag det lugnt i höst och tävlar ingenting. Jag har inte ens suttit på crossen mer än pendlat på den skärmförsedda varianten och jag tror det är ungefär vad som kommer hända under hösten. Fokus ligger på jobbet och att få nya hemmet i ordning. Jag har lite spännade uppdrag i mitt egen företag också och just hösten är en tid med mycket jobb då jag föreläser på en PT-utbildning och har en del andra träningsuppdrag och föreläsningar.

 

 

Annonser

Annonser