SM och glasriket

Foto: Ulf Mellström

SM XCO blev en besvikelse för min del. Jag är stark i benen och känner mig bra i övrigt men jag börjar bli riktigt sugen på att cykla heldämpat nu. Min hardtail fungerar grymt bra men min ambition har hela tiden varit att åka heldämpat – och jag fortsätter att hoppas på den punkten. Jag ser mig inte som en dålig cyklist när det blir tekniskt men i dagsläget när alla andra sitter på heldämpade cyklar så märker jag en tydlig skillnad i skogen. När det går riktigt fort gäller det att tappa så lite fart som möjligt pga underlaget. Det handlar inte om att tillföra fart och som många banor byggs nu så är det brant och tekniskt utför där det inte går att tillföra fart. Det blir då avgörande med materialet på ett sett som det inte varit tidigare.

Som SM-banan såg ut i år var det mycket utförspartier med slagit underlag. Det tar för mycket på min rygg att vara aktiv med cykeln och när jag blir trött och stel så tappar jag fart. Detta har varit en av de punkterna jag velat jobba med i år för att cykla snabbare. Tittar jag på strava så gick jag jämnt med SM-vinnande Wengelin när det bär uppför, men tappar utför. Det är där jag måste arbeta och vill se vad jag kan göra med en annan cykel.

Jag klev av SM efter 2,5 varv när jag punkade bakdäcket i en utförskörning. Jag fick ett hårt genomslag på bakdäcket av en sten jag inte såg och det blev ett rejält sår i däcket. Utan extrahjul i teknisk zon som ändå var nästan varvet bort så klev jag av. Jag låg då 6a och var på väg upp i fältet. Ambitionen var hela tiden en medalj och jag kände mig nästan säker på att klara av det ända till jag punkade.

Så, nog med gnäll. Nu är det långlopp som serveras närmsta tiden och de senare dagarna har jag putsat på min CP-kurva och snudd på persat på NICK-spåret så formen är det inget alls fel på.

img_3946Efter Värnamo hamnade jag med familj i Kosta. Vi bokade ett hus bara dagarna före och det blev en fullträff måste jag säga. Cyklingen blev fin på landsvägarna och vi var runt till glasbruken och turistade Öland. Väl värt tycker jag då det var väldigt bra uppstyrt på glasbruken för oss konsumenter. Kosta var en fin liten by också och det var aldrig dött eller tråkigt. Fint var också Solliden som hade en rejält uppstyrd konstutställning i parken och också gjort mycket för barnfamiljerna.

t.v: konstglasutställning i Transjöhyttan. Nederst: Borgholm slott

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s