Ränneslättsturen mm

Skärmavbild 2016-07-08 kl. 16.17.29

Nyheter har ju ett bäst före-datum brukar man säga, men en tävlingsrapport är nåt jag själv kan blicka tillbaka på åratal efter att jag skrivit den så här kommer den ändå!

Anledningen till tystnaden var att det blev fullt familjefokus efter Eksjö och avresa till ort (Tuna) som ligger i mobil och nätskugga. Så inget WiFi och ofta en mobil som inte har täckning. Det var trevliga dagar med görande av Astrid Lindgrens värld och resa på smalspårgärnväg mm. Jag fick trycka in lite sightseeing-cyklande också så jag blev nöjd.

Ränneslättsturen är en tävling jag trivs på. Banan är platt men passar mig ändå. Det är en hård tävling där alla blir trötta och det blir en naturlig sållning av startfältet. Hårda lopp där starkaste överlever passar mig bra och på mina fyra senaste försök i Eksjö har jag placerat mig 1,2,1,1. Det är faktiskt en smått fantastisk uppradning av bra resultat för att vara mig.

Årets lopp var en kontrollerad historia. Jag satt med i täten hela tiden och hade krafter att placera mig rätt när jag så ville. När Michael Olsson körde på i tempo på endurospåren halvvägs i loppet var jag lite rädd att krampen skulle komma men jag höll mig från det. Tempot droppade av lite fram till skidstugan där jag satte in en stöt och tog hand om bergs/spurtpriset. Vi det laget var det jag, Michael och Tobias Ludvigsson kvar i täten och vi höll god fart ända in till mål. Sista (ca) 3 km höll jag i taktpinnen och fick ligga först vare sig jag ville eller inte och ju närmre mål vi kom desto bättre visade det sig vara då jag fick fritt spår och kunde successivt öka tempo till målspurten. Precis innan sista kurvan smet dock Ludvigsson om men det är en knepig kurva och istället för att gå axel mot axel in där så satsade jag på att ta det bättre spårvalet. Ludvigsson gjorde inte bara en långsammare kurva utan sladdade dessutom ut i plastbanden. Den enes olycka…

Det var faktiskt väldigt roligt att vinna årets tävling. Det var ett hårt lopp och jag hade hela tiden 2-3 riktigt starka Allebikecyklister att tampas mot. Jag var länge inställd på att placera mig lägre ner i resultatlistan så därför kändes det extra kul att ta årets för min del andra seger. Efter mycket sjukdomar och knäont under vår och försommar är det en revansch för mig att ändå vara med i den absoluta toppen.

Resultat

Annonser

2 tankar om “Ränneslättsturen mm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s