Cykelvasan – helgen

IMG_3029Så, då var det över, och det blev en fin helg som gärna hade fått vara längre än tre dagar. Jag åkte upp och bodde med Norrtäljebor (så gott som) och fick fina dagar med både lite fjällcykling, tävlande och samkväm.

Själva CV gick bra tyckte jag. Detta är första året jag kör på riktigt hela vägen till mål och det är en speciell tävling. Det är många bra cyklister och trångt vilket inte är min grej. Att cykla fort på platten och utför är inte heller min grej. Så med vetskapen om att detta inte var för mig så var jag för avvaktande för att placera och bevaka bra i början av loppet. Jag låg mest och sladdade bak i tätklungan och fick arbeta ikapp luckorna som blev. Inte optimalt. Vid Eldris låg jag och sprattlade på backen ett tag medan jag satt fast i cykeln och cykeln i sin tur satt fast i en annan cykel. Jag kom tillbaka till täten efter det men blev ifrånrullad (ja, det är inte lätt att väga lätt ibland) utförs och den taktiska missen i kombination med för trötta ben gjorde att jag tappade tätklungan. Därifrån var det bara att ta mig i mål och smälta det hela.

Jag tar med mig mycket från dagen. Det är otroligt viktigt att veta var man ska gasa och positionera sig och var det inte behövs. Nästa år har jag mer att gå på än i år. Att agera självsäkert kräver ju lite att veta var man ska och vad man ska göra. Sen kanske typ 0,9 liter att dricka under tävlingen var för lite? Den enda langning jag hade under loppet betydde mycket. Tack Sara! Cykeln fungerade klockrent och Lauf-gaffeln var perfekt för uppgiften.

Efter loppet cyklade jag och Daniel Brengdahl tillbaka till Lindvallen för att få en äkta pendlingsupplevelse. 20 mil blev det för dagen men med (inte så) lite antiklimax att min Garmin sa sig vara full och raderade det mesta av det roliga. Jag hade gärna kikat lite mer på effektda från dagen – men fick i varje fall snappa upp lite medelvärden.

Dagen efter firade jag med att till frukost ta lite mer höjdmeter i terrängen innan det var dags för hemfärd. Det gäller att passa på i rätt miljö.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s