Restips – Baden Baden

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 22.21.59Jag vill faktiskt rekommendera en ort. När vi diskuterade bilsemester här hemma så sa jag som vanligt att det måste vara berg dit vi ska, och på kartan såg Baden Baden bra ut – nära till klassisk WC-mark i Offenburg – och som gammal kurort borde det ju finnas lite historia att ta del av.

Själva staden var fin, med betoning på fin. Verboten att picknicka i parken och en ny Merca var nog den vanligaste bilen. Men det var trevligt. Bra promenadstad i storlek som Norrtälje med affärer och restauranger. Men cyklingen var väl det jag hoppades på mest.

Vägarna var riktigt bra. Om jag får jämföra med Franska Rivieran där vägarna stadigt håller 6-7 % och vyerna avlöser varandra i riktigt brant terräng = serpentinvägar, så gillar Tyskarna lutningar uppåt 12, 15 och till och med 18 %, och utan kurvor. Det går fort och ostört utför och uppför är ju så klart ett njutningskapitel för sig. Asfalten var riktigt bra. Så är det inte alltid. Jag har skakat sönder i dagar i Italien och Frankrike kring olika orter men här var det hög nivå på vägbeläggningen. +80 km/h gick att komma upp i lite varstans utan att det kändes nervöst. Det är mycket vinskydd av träd och byarna var pittoreska. De mindre vägarna hade som vanligt väldigt lite trafik och det var enkelt att få till topprundor med start på full effekt redan inifrån stadskärnan. Den högsta höjdskillnaden var ca 1000 hm och alla mina turer finns på Strava. Nu körde jag bara på landsvägen men det dräller av grusvägar och finns massor av uppmärkta mtb-leder och vandringsstigar i området. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s