Engelbrektsturen

Skärmavbild 2014-07-28 kl. 07.35.11Bild från Bergslagsfotografen

Engelbrektsturen är en tävling som egentligen inte passar mig då det är lättåkt terräng. Men efter att jag vid första försöket vann 2011 så har den alltid legat sparad som ett bra minne i huvudet på mig. Varmt och skönt blev det i år med och åskstormarna höll sig undan under tävlingen. Då tävlingen krockade med både LL-SM och då många toppåkare avstod start pga denna arrangörskrock blev det en speciell tävling. Då banan är väldigt lättåkt är det svårt att både komma iväg i utbrytning och paradoxalt nog också svårt att hålla hög fart i tätklungan. Det blir för blandat med förmågor helt enkelt och resultatet blir lite att de starka sparar på sig och de inte lika starka kan då hänga med. Det gör att det är svårt att köra ifrån medtävlarna ute på banan då alla är lite för pigga för att tappa.

För mig som inte är en stor och stark plattåkare så ser jag gärna att tempot är väldigt högt hela tiden eller att banan sållar. Jag försökte ligga på lite och körde en del solo i täten under tävlingens gång men jag fick aldrig med mig någon i en redig utbrytning. Kanske slösade jag mest energi av oss i täten på det. Nu blev det samlat in till spurt och efter att Landström kilat fast kedjan mot ramen och jag ha touchat bromsen i sista kurvan och känt akut trötthet i benen (bilden) kunde den som tog initiativet till sista fartökningen –  Daniel Brengdahl – ta sin första seger i cupen. Stort grattis. Han har kämpat länge i cupen utan att ta den där riktiga topplaceringen förrän nu.

Själv blev jag då 2a igen… Jag har kommit i mål utan bekymmer på tre deltävlingar i långloppscupen nu. Sammanlagt har jag varit 17 sekunder (om jag minns rätt) efter vinnaren och min placeringsrad är 2,2,2. Känslan av att vara nära men inte räcka hela vägen är ju där.

Resultat

Annonser

2 tankar om “Engelbrektsturen

  1. Säkert pga bortrivet plastband! Senn var ju enduro-slingan märkt med samma band ock pilar som resten av banan, så när man først var der, såg allt ”normalt” ut. Hvem var snabbaste ”fel-åkare”?
    (någon snabbare än 3.07.39)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s