Valhallcrossen

Foton: Jesper Näsvall

Dagens tävling ute vid Stora Skuggan var i det närmsta en hemmabana. Tyvärr var det lite klenare startfält då alla som tävlade i kungsan inte dök upp idag men vi fick ett fint race ändå med 10 startande i Prestige-klassen. Jag fick en lucka redan på första varvet och tuggade sedan på med ett jämnt avstånd på 15-20 s till jagande Linus Dahlberg och Patrik Markling. Det var en rätt snabb och oteknisk bana vilket inte direkt gynnar mig fysiskt så jag fick jobba på för att hålla undan och kunde slå av lite på slutet då jag kände att det skulle hålla. Det blev den andra cykelcrosstävlingsvinsten för i år för mig och en riktigt bra genomkörare. Cykeln fungerade prickfritt idag.

Resultat

Bildalbum på nätet: Happy och 1, 2, 3, 4 sidor.

Annonser

7 thoughts on “Valhallcrossen

 1. Är det lägre sadel på en cross jämfört med tex en räcer? Självklart ställbart. Men att dömma av flera bilder ser det riktigt lågt ut. Är det bara jag?

  • njae… Jag har nog rätt lika sadelhöjd på alla cyklar. Olika sadlar ser ju olika ut så det är svårt att mäta med tumstocken, men i varje fall jag kör så lika som möjligt på alla cyklarna.

   Mer generellt så finns det nog någon åsikt om att sadeln ska vara lägre på en cx-cykel, men jag förstår inte varför.

   • Generellt sett sitter man i alla fall inte lika högt som på en racer om man vill sitta och trampa i stötig terräng. Många racercyklister har en tendens att sitta så pass högt att de har markant lyfta hälar i trampet. Det blir rätt dålig effektivitet om det är ojämnt. Förmodligen lider dessa egentligen av denna position även på det släta asfaltsunderlaget men det är svårt att lära en gammal hund…

    Förmodligen sitter MTB-cyklister lika lågt även på sin eventuella racer så för dem är det alltså ingen skillnad mellan cyklarna.

 2. Man kan ha en lite högre cross än racer iofs för att lättare kunna bära den på axeln. Därför det kan se ut som sadeln är lägre.

  Bra kört idag, lite tråkigt att inte Linus Dahlberg var snabbare så det hade blivit roligare för oss i publiken 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s