Enminutrare

Skit också. Jag tänkte innan att 15 st borde vara lagom så jag har nåt att höja från, kanske 20 st om det går för lätt. Utan att uppnå totalt obehag körde jag 16 st och trodde att jag matchade mig bra från ifjol, men nu när jag sökte på bloggen visade sig sanningen vara en annan. Den 5/5 körde jag 20 st ettor på 6,66 w/kg. Idag blev det 16 st på 6,75 w/kg. Jag vägde mindre nu allså, men det är ju watten jag vill åt, inte vikten. Den 21/5 ifjol körde jag 10 st på 7,15 w/kg, jag vill också minnas att jag klarade 12 st dagarna efter.

Jag skrev ju tidigare att 15 st ettor på 7,15 w/kg var målet i vår. Snart ska jag vara där. Med lite extra motivation hade jag ju fixat 20 st på 6,75 w/kg idag. men 6,75 är inte samma sak som 7,15.

Testcykelutsikt från ateljevåningen

5 tankar på “Enminutrare

 1. Pingback: Enminutare idag « Cykel-Lunkan

  • Inget av alternativen?

   När ”man” pratar vo2max-träning menas ofta träningseffekt av centrala huvudssakligen begränsande faktorn – hjärtat. Omkring 70-80% av begränsningen i syreupptagningen begränsas av blood flow. Resterande procent utgörs av syreutbytet i lungorna och i den arbetande muskulaturen.

   Korta intervaller stressar framför allt de lokala faktorerna i muskeln som är en liten del av begränsningen av vo2max, MEN är en väldigt stor del av nyckeln till god uthållighet, som i sin tur är en mycket mer sammanknippad egenskap med hög prestationsförmåga än VO2max.

   30sekundrare kör jag för att smita undan från längre pass och samtidigt få lite aktivitet för de snabbare muskelfibrerna. Enminutrare för att härda skallen och testa mig.

 2. Tack för svaret Micke! Man lär sig alltid något nytt i din blogg! Kul att du delar med dig av din träningsfilosofi och kunskap. Guld värd för en så kallad elitmotionär som mig som vill träna smart.

 3. Pingback: Ettorna… « Mickes underbara blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s