Testcykel

Beställde vevlageradapter igår så med lite tur kanske den dyker upp imorgon – då börjar träningen på allvar. Det ska bli skönt att kasta mig in i träningshjulet igen. Jag har lyckats överlista handenheten så jag åtminstonde kan använda cykeln. Det tog några försök. Undrar om man kan byta ut handenheten till en modern? Det skulle lösa lite av alla användarproblem eftersom jag inte vill köra Åstrand eller YMCA-test hela dagarna. Med en gängad stång kan jag modda den så jag kör manuellt reglerad belastning.

Annonser

10 thoughts on “Testcykel

  • Jag ringde racerdepån och sa att jag ville ha en adapter. Det sitter ju vevlager av faubertyp på den orginal vilket är en större hylsa än vanlig brittisk gänga. Tydligen får de dessa adaptrar gjorda till sig av en mekanisk verkstad om jag fattade tjejen rätt. hon var inte experten heller sa hon, men den kom i varje fall inte från en ordinär cykelleverantör till butiken. Den kostar 500 kr + okänd fraktsumma. Hon han lägga på innan jag fick veta det. Sen monterar jag vanligt vevlager i den bredd som behövs vilket blir ett gratislager ur skrotlådan förmodligen.

   • Ok. Jennie köpte ett sådant till sin TC för 2007 och då kostade adaptern 200:- Så jag tyckte det var lite dyrt men det verkar ju vara det enda.

    Svar: oj. jag har blivit blåst. lurad. men finns det inga andra så finns det inga andra. jag vill bara få fart på testcykeln så jag kan få min träning gjord.

  • Du får väl testa och se. det är ett submaximalt maxtest vad jag vet. förmodligen är bruce-test och naugthon-testet precis som åstrandtestet i samma liga. jag har alla förprogramerade!

   • Vet inte om min 828E är marginellt modernare. Men på den har jag ett vanligt 105 parti med normal q-faktor. Du måste ta bort alla plastkåpor för att få till det (få plats). Se till att ha samma antal tänder bara så det blir rätt siffror i displayen. BTW: snygg sadel, du kan nog köra naken!

    /Tomas

 1. Tja

  Har precis samma modell av cykel hemma (829E), racerdepån fick ge sig in och svetsa på min för att få dit ett vevlager så att jag kunde putta dit några shimano105 vevar… men det funkade fint sen.

  dock har skiten kraschat nu, la av mitt i en intervall och handenheten signalerar ”VNRAM FAILUER” så snart man startar den. Enl. monark måste jag köpa en ny handenhet då denna har ”tappat minnet” de vill ha 4600+moms och det ”händer titt som tätt på den modellen”… hoppas du slipper detta! själv funderar jag på att köpa en NY 828E UTAN DATOR för att slippa detta i framtiden. Den finns som en strippad modell utan kåpor, vevar, lager, kedja… ja allt man vill byta ut eller ta bort.

  Kör hårt!
  MVH Johan Petersson, Skara

 2. Men sätt i en gängad stång med vred på då. Ramen är väl samma som de ej datorstyrda. Jag drog den slutsatsen när jag kollade under kåpan förra året i avrje fall. har inte cykeln här noh kan kontrollera. Då kan du ju reglera belastningen manuellt och bara hålla koll på pendeln + en cykeldator med kadensfunktion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s