GripGrab Nordic

Fler prylar, eller mjukt paket i förtid kanske? Lagom till första minusgraderna var jag förbi pedalogerna och hämtade upp ett par nya handskar. Jag har bra handskar för när det är riktigt kallt, men för temperaturer runt nollan och några grader kallare har jag använt ett par gamla hestra-handskar. Inga andra handskar har kommit i närheten av dessa när det gäller fukttransport. Men nu blir det andra bullar, förhoppningsvis. Till skillnad från skidhandskarna är dessa GripGrab Nordic anpassade till cykling med lite stoppning i handflatan och så klart trefingers. Jag lär få återkomma till hur de presterar i verkligheten, men de känns goa här inne i värmen i varje fall.

I morse var det 5 minus här hemma, fast utomhus. Jag var förbi tandläkaren och konstaterade att jag borde använt tandtråd de senaste nio åren, dumpade lite skräp på en återvinningscentral och pepparkaksfikade på peddan. Skönt med sol ute  för en gångs skull. November har vädermässigt fört tankarna till den mörka medeltiden men nu verkar vi kunna lägga det bakom oss. Jag har inte tränat idag då jag ska till GIH imorn. Istället har jag firat fina vädret med blodpudding, kaffe och choklad. Choklad är fint det. Knäckte upp en 200grammare igår och pillade i mig det sista nyss. Imorgon får jag som tur är kompensationsträna. Nu ska/måste jag plugga.

Annonser

3 tankar om “GripGrab Nordic

 1. Det är bra. Återkom med en rapport ang handskarna. Jag funderar på ett par lika dana eller möjligtvis winstermodellen. Men jag är rädd att de inte ventilerar ok.

  Din gamla focusram står och väntar på våren. Nu under vintern åker jag på en 29er.

  /Olof

 2. Hej. Jag har testat dem. En 3:17 h runda i 2-3 minus. Jag har rätt frusna händer så det är extra kinkigt för mig att hanskarna inte är för kalla, eller för varma så de blir blöta av svett och sedan kalla. Nordic-handskarna fungerade bra. De höll värmen fint och händerna var väl inte jättevarma men heller inte för kalla. Handskarna ventilerade väldigt bra och det var knappt att jag behövde lägga de på elementet för torkning när jag kom hem.

  Nu har jag ju inte kört med de i kallare väder eller högintensivt, men jag kan tänka mig att de blir perfekta en bit ner på termometern med extra innerhandskar med i fickan att ta på om det behövs. Så kör jag normalt. Lite tunnare luftig handske och extra foder i reserv. Då slipper man svettas ner handskarna i början av passet när händerna är varma.

  En annan lite fiffig cykeldetalj är den stoppningen som finns på utsidan av handflatan. Den ger bra komfort för mig precis där jag stödjer handen på barendskanten/infästningen.

  Windster andas sämre tycker jag och är lite svalare. För min del fungerar de ner till nollan. till skillnad från många windstopperhandskar har de löst innerfoder, så de värmer rätt bra men är fortfarande en semitunn vindtät handske. Jag tycker de täpper till användningsområdesglappet mellan 0 -5+ som för mig annars finns mellan rena vinterhandskar och tunna windstopperhandskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s